۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲
کد خبر: ۶۱۵۱۳۳

مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۸ مرداد | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۸ مرداد | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.3 درصد کاهش به 1422 دلار و 81 سنت رسید. قیمت طلای آمریکا نیز امروز با 0.2 درصد افزایش به 1422 دلار و 50 سنت رسید.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه 8 مرداد ماه ۹۸ به شرح ذیل است:

قیمت طلا، قیمت سکه و قیمت مثقال طلا امروز 

به دنبال تقویت ارزش دلار آمریکا و در حالی که سرمایه گذاران در انتظار نتیجه نشست دو روزه فدرال رزرو آمریکا و کاهش احتمالی نرخ بهره هستند، قیمت طلا امروز با کاهش مواجه بود.

بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا امروز با 0.3 درصد کاهش به 1422 دلار و 81 سنت رسید. قیمت طلای آمریکا نیز امروز با 0.2 درصد افزایش به 1422 دلار و 50 سنت رسید.

شاخص ارزش دلار امروز با 0.1 درصد افزایش در نزدیکی بالاترین رقم 2 ماه اخیر که در جلسه قبل به ثبت رسیده بود در نوسان بود و این مسئله موجب گرانتر شدن طلا برای خریدارانی شد که با ارزهای غیردلاری خرید می کنند.

نشست دو روزه فدرال رزرو اواخر امروز آغاز می شود و انتظار می رود در این نشست نرخ بهره به میزان 25 واحد کاهش یابد. این اولین کاهش نرخ بهره در طی یک دهه گذشته خواهد بود. همچنین انتظار می رود بانک مرکزی ژاپن در نشست امروز خود نرخ بهره را کاهش دهد.

امروز در بازار سبزه‌میدان، قیمت طلا نسبت به روز کاری قبل، افزایش جزئی داشته است؛  هر گرم طلای 18عیار با قیمت 410 هزار و 500 تومان، هر گرم طلای 24عیار با قیمت 547 هزار و 300 تومان و هر مثقال طلا با قیمت یک میلیون و 778 هزار تومان مورد معامله قرار می‌گیرد.

سکه‌فروشان سبزه‌میدان، امروز قیمت سکه بهار آزادی طرح جدید را 4 میلیون و 201 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم را 4میلیون و 114 هزار تومان، نیم‌سکه بهار آزادی را 2 میلیون و 298 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی را یک میلیون و 489 هزار تومان و سکه گرمی را 969هزار تومان اعلام کرده‌اند.

 

تداوم نوسان نرخ دلار در کانال‌های ۱۱ و ۱۲ هزار تومانی

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) در جریان معاملات امروز، ۸ مرداد ۹۸ صرافی‌های بانکی همچنان در کانال ۱۱ و ۱۲ هزار تومانی در رفت و آمد است و نرخ آن به ۱۲۰۵۰ تومان برای فروش و ۱۱۹۵۰ تومان برای خرید رسیده است.

همچنین نرخ خرید هر یورو(اسکناس) در صرافی های بانکی ۱۳۶۰۰ هزار تومان و قیمت فروش آن ۱۳۷۰۰ تومان است.

دیروز (دوشنبه ۷ مرداد ۹۸) نیز قیمت فروش دلار، نرخ های امروز بازار یعنی در بخش خرید ۱۱۹۵۰ تومان و برای فروش ۱۲۰۵۰ تومان بود.

 

جزئیات نخستین عرضه بنزین در بورس انرژی

نخستین محموله 10 هزار تنی بنزین صادراتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران فردا(چهارشنبه) روانه رینگ بین‌الملل بورس انرژی می‌شود.

بر این اساس قیمت پایه هر تن از این محصول 581 دلار تعیین شده و حداقل نوسان مجاز برای رقابت در این عرضه بین 580 هزار و 419 دلار تا حداکثر 581 هزار و 581 دلار است.

همچنین مشخصات این محصول مطابق با اطلاعات درج شده در وبسایت بورس انرژی ایران بطور مشخص بنزین اکتان 91 شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران است که به مقصد بازار های بین المللی عرضه خواهد شد.

حداقل حجم خرید برای کشف قیمت و همچنین حجم خرید نیز به ترتیب یکصد تن خواهد بود و محل تحویل آن از انبار پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مقصد افغانستان است. همچنین تسویه این معامله نیز به صورت اسناد خارج از پایاپای بوده و امکان تسویه نقدی وجود ندارد.

گفتنی است، نرخ تسعیر ارز براساس میانگین نرخ های خرید و فروش نقدی دلار در سامانه نظارت ارز (سنا) متعلق به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی دو روز کاری قبل از عرضه جهت واریز پیش پرداخت و میانگین نرخ های خرید و فروش روزانه اسکناس دلار سامانه مذکور یک روز کاری قبل از عرضه جهت محاسبه کارمزدها و ارزش معامله قرار خواهد گرفت.

در این عرضه واریز 10درصد پیش پرداخت جهت انجام معامله در حالی الزامی است که ترم تحویل مطابق با ex-work است.حداقل مقدار خرید برای هر خریدار 1000 تن متریک و میزان کلی خرید می بایست ضریبی از آن باشد.

این گزارش می‌افزاید: خریدار جهت پرداخت وجه المعامله عقد قرارداد، دریافت حواله برداشت و تسویه حساب نهایی به این شرکت به صورت کتبی معرفی می شود و بارگیری براساس توافق به عمل آمده در قرار داد فی مابین خواهد بود. شرکت خریدار نیز موظف به پرداخت هزینه های بارگیری و بالاسری در انبار مبدا تحویل کالا خواهد بود.

همچنین فروش صرفا به شرکت‌ها (اشخاص حقوقی) در چارچوب قرارداد امکان‌پذیر است و شرکت‌های ایرانی ملزم به ارائه مدارک شرکت شامل اساسنامه، نامه ثبت اسناد، آخرین تغییرات ثبت شده در روزنامه رسمی، معرفی و ارائه مدارک صاحبان امضاء مجاز مدیرعامل و اعضاء هیات مدیره، کد اقتصادی و شناسه ملی و شرکت‌های خارجی ملزم به ارائه کد فراگیر از سازمان امور مایاتی کشور می باشند.

پرداخت وجه به دو صورت ارزی در خارج از کشور و ریالی در داخل کشور با اولویت پرداخت ارزی به حسابهای اعلامی از طرف فروشنده صورت خواهد پذیرفت.

در صورت پرداخت ریالی قیمت نهایی فروش بر اساس میانگین نرخ ارز خرید و فروش مندرج در سامانه نظارت بر ارز بانک مرکزی(سنا)در روز واریز وجه به حساب شرکت ملی پخش خواهد بود و خریدار موظف به بازگرداندن ارز ناشی از صادرات محموله‌های خریداری شده به داخل کشور براساس دستورالعمل های صادره بانک مرکزی است.

گفتنی است خریدار موظف به پیش پرداخت بهای کل معامله بر اساس قیمت کشف شده در بورس و پروفرمای صادره توسط فروشنده می باشد.

بر اساس شرایط اعلام شده در این عرضه، فروشنده با توجه به قیمت کشف شده در بورس در روز انجام معامله، نسبت به صدور پروفرما اقدام و خریدار موظف به پرداخت بهای کل معامله به صورت نقد طبق مفاد پروفرما صادره توسط فروشنده است. تسویه به صورت اسناد خارج از پایاپای بوده و امکان تسویه نقدی وجود ندارد.

همچنین اظهار گمرکی محموله خریداری شده به عهده فروشنده بوده و پروانه گمرکی به نام شرکت ملی پخش صادر می‌شود. اما پیگیری و اخذ مجوزات لزم جهت صادرات از گمرک و سایر ارگان های مسئول و همچنین پرداخت هزینه‌های مربوطه بر عهده خریدار است.

بر اساس این گزارش، خریدار ملزم به برداشت تمام محموله در طول مدت اعتبار خواهد بود ، در غیر این صورت مشمول جرایم برداشت بر اساس مفاد قرارداد فی مابین خواهد شد.

همچنین صادرات فرآورده توسط خریدار تنها از طریق زمینی و از مرزهای رسمی و مجاز امکان پذیر خواهد بود و تمامی مسئولیت تحویل فرآورده در خاک کشور مقصد برعهده خریدار بوده و پس از نهایی شدن معامله در بورس هر گونه درخواست تغییر مقصد پذیرفته نخواهد شد.

در صورتی که معامله انجام شده در بورس طبق مقررات آن نهاد فسخ شده تلقی شود، ضمن اخذ جرائم مربوط به فسخ معامله و همچنین کارمزد سهم فروشنده از شرکت خریدار، هیچ گونه قراردادی با آن شرکت منعقد نشده و شرکت خریدار حق هرگونه اعتراض و ادعا را در این خصوص نخواهد داشت.

در عین حال خریدار بایستی به منظور تسریع در روند عملیات برداشت فرآورده دستورالعمل الزامات HSE که بایستی توسط پیمانکاران حمل و نقل رعایت شود و سایر موارد مرتبط با عملیات و حمل فرآورده را از همکاران معاونت عملیات مدیریت تامین و توزیع دریافت نماید و در نهایت اینکه سایر شرایط مطابق با قرارداد منعقده فی مابین خریدار و فروشنده خواهد بود.

 

۶۸ هزار تن گوشت قرمز تولید شد/تولیدات ۲۹ درصد کاهش یافتند

گزیده نتایج فصل بهار آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های رسمی کشور منتشر شد.

بر اساس نتایج این طرح، وزن گوشت قرمز تولید شده انواع دام‌های ذبح‌شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور، در فصل بهار ١٣٩٨ جمعاً ۶٨.٣ هزار تن بوده که سهم گوشت گاو و گوساله، بیش از سایر انواع دام بوده است.

بر این اساس، گوشت گاو و گوساله با ٣٧ هزار تن، ۵۴.٢ درصد از کل وزن گوشت قرمز تولیدشده را به خود اختصاص داده است.

گوشت گوسفند و بره با ٢۵.١ هزار تن، بز و بزغاله با ۴.٧ هزار تن و سایر انواع دام‌ها با ١.۵ هزار تن، به‌ترتیب ٣۶.٧ درصد، ۶.٨ درصد و ٢.٣ درصد از کل وزن گوشت قرمز تولید شده را به خود اختصاص داده‌اند.

مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های کشور در بهار سال ۱۳۹٨ با عملکرد فصل مشابه سال ۱۳۹٧ نیز، نشان‌دهنده کاهش ٢٩ درصدی مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور بوده است.

کاهش مقدار تولید گوشت نسبت به فصل مشابه سال قبل، برای گوسفند و بره ٢٧ درصد، برای بز و بزغاله ٢٨ درصد و برای گاو و گوساله ٣١ درصد بوده است.

 

نامه مهم به وزیر اقتصاد برای حذف یا کاهش تعرفه واردات مواد اولیه چادر مشکی

آیت اللهی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با ارسال نامه ای به وزیر اقتصاد خواستار حذف یا به حداقل رساندن تعرفه های گمرکی مواد اولیه وارداتی کارخانجات پارچه چادر مشکی شد.

در متن این نامه آمده است:

به استحضار می‌رساند شورای فرهنگی اجتماعی زنان به عنوان نهاد هماهنگ کننده بین دستگاه‌های اجرایی مصوبه 427 شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب ضمن بررسی برخی مشکلات دستگاه‌ها در اجرای این مصوبه درصدد برآمده است تا در جهت رفع مشکلات و موانع و حمایت از تولید داخلی پوشاک اسلامی -ایرانی به ویژه تولید چادر مشکی، با ایجاد هماهنگی‌های لازم بین دستگاه‌های اجرایی کشور در جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی گام بردارد.

کارخانه تولید چادرمشکی موانعی چون عدم تأمین مواد اولیه مانند تولید رنگ و مواد شیمیایی برای تولید چادر مشکی در داخل کشور و شرایط تحریم بانکی و زمان بر بودن دریافت مواد اولیه و پس از آن، انتظار برای تولید محصول نهایی را که منجر به عدم اشتیاق و جذب سرمایه گذاران در این حوزه می‌گردد (درحالی که واردکنندگان محصول نهایی چادرمشکی طبق اظهارنظر خودشان می توانند در عرض یک سال به اصل پول خود دست یابند) مطرح نموده است، خواهشمند است آن مقام محترم دستور فرمایند در جهت حمایت از تولید داخلی تا زمان تولید مواد اولیه چادرمشکی در داخل کشور نسبت به حذف یا به حداقل رساندن تعرفه های گمرکی مواد اولیه وارداتی کارخانجات پارچه چادر مشکی اقدام لازم را انجام گیرند.

 

انتشار جزئیات معاملات اوراق تسهیلات مسکن

در گزارشی با عنوان «سقوط آزاد قیمت اوراق تسهیلات مسکن / نرخ تسه در کانال ۳۰ هزار تومان» به عدم انتشار جزئیات معاملات اوراق تسهیلات مسکن خرداد ماه توسط فرابورس اشاره کرده بود؛ در پی آن، فرابورس در گزارش تازه خود، این نقیصه را جبران کرد.

همانگونه که در گزارش خبرگزاری مهر نیز اشاره شده بود، در گزارشی که فرابورس ایران از جزئیات معاملات انجام شده در همه گروه های کالایی و خدماتی از جمله ابزارهای نوین بازار سرمایه خصوصاً اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن در خرداد ماه امسال منتشر کرده بود، خبری از حجم، تعداد و ارزش معاملات اوراق تسهیلات مسکن با نمادهای معاملاتی تسه و تملی نبود؛ اما شرکت فرابورس ایران در گزارشی که اخیرا در خصوص معاملات تیرماه منتشر کرده، همه جزئیات درج شده است.

کاهش معاملات اوراق تسهیلات مسکن

بر اساس آنچه فرابورس در گزارش معاملات تیرماه منتشر کرده، در بخش بازار ابزارهای نوین مالی ماه گذشته، ۴۹ میلیون ورقه بدهی به ارزش ۳۹ هزار و ۱۹۲ میلیارد ریال معامله شد که نسبت به تیرماه ۹۷ از رشد معاملات اوراق بدهی حکایت داشت. حجم و ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله نیز بیش از ۲۰۰ درصد در تیرماه امسال رشد کرد.

رونق معاملات ETF ها و اوراق بدهی در ماه قبل در حالی است که اوراق تسهیلات مسکن در پی دادوستد ۱.۷ میلیون ورقه از این اوراق به ارزش ۷۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، کاهش ۱۴ درصدی حجم و ۴۴ درصدی ارزش معاملات را تجربه کرد.

خاطرنشان می شود در خرداد ماه امسال نیز حجم معاملات اوراق تسهیلات مسکن نسبت به خرداد ۹۷ کاهش ۲۱ درصدی و از نظر ارش نیز کاهش ۴۲ درصدی داشته است.

 

جزئیات نظارت بر بازار ۵ قلم کالای اساسی

شهرام میرآخورلو در گفتگویی از برنامه ریزی دولت برای نظارت بر بازار کالاهای اساسی خبر داد و با بیان اینکه مردم به زودی تغییرات قیمتی در بازار را مشاهده خواهند کرد، گفت: با تصمیم دولت، هر هفته ۵ قلم کالای اساسی اولویت دار از سوی وزارت صمت تعیین و در سراسر کشور بازار این اقلام با دقت رصد می شود.

معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: یکی از وظایفی که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بر عهده دارد، حمایت از حقوق مصرف کنندگان است که یکی از مولفه های آن آگاهی و اطلاع از مشخصات کالا است. به نحوی که درج قیمت واقعی بر روی کالا یا خدمت باید صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه عرضه هیچ کالایی بدون برچسب قیمت از این پس در بازار پذیرفته نخواهد شد، افزود: تمامی کالاهایی که در سطح عرضه وجود دارند باید برچسب قیمت داشته باشند و اگر این کار انجام نشود، شائبه گران فروشی و سایر تخلفات در واحد صنفی و فروشگاه ها ایجاد می شود و با این موارد به شدت برخورد خواهد شد.

پشت پرده تخفیف‌های توخالی برخی فروشگاهها

به گفته میرآخورلو، برخی واحدهای صنفی طی هفته های گذشته با ظاهرسازی، وانمود می کنند که در حال ارائه تخفیف های ویژه بر روی برخی کالاها هستند اما در حقیقت موجبات ضرر و زیان مصرف کنندگان را فراهم کرده اند؛ نرخ سود واحدهای تولیدی و حاشیه سود عمده‌فروشی‌ها و خرده‌فروشی‌ها بسته به نوع کالا و خدمت کاملاً مشخص است و ضوابط مرتبط با خود را دارد. بنابراین اینکه برخی کالاها از سوی فروشگاه ها یا واحدهای صنفی با تخفیف های غیرواقعی و صوری عرضه شده و در نهایت قیمتی که کالا به مصرف کننده اعطا می شود همان نرخ واقعی بر اساس قیمت تمام شده و حاشیه سود منطقی است؛ بنابراین ظاهرسازی و وانمود کردن به ارائه تخفیف، یک تخلف است و به شدت با آن برخورد می شود.

این مقام مسئول در سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: پیش فروش و فروشهای اقساطی نیز ضوابط خاص خود را دارند و واحدهای صنفی نمی توانند هر رفتاری را در زمینه اعلام قیمت داشته باشند. این در شرایطی است که برخی کالاها رقابتی بوده و قیمت آنها بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می شود. اما به هر حال رقابت باید در جهت حمایت از حقوق مصرف کننده باشد نه در جهت افزایش قیمت که منجر به سود بیشتر تولیدکننده می شود. ضمن اینکه هر حراجی که رخ می دهد، باید با مجوز مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت شکل گیرد.

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم رئیس جمهور وزارت صمت با ساختار جدیدی با قدرت وارد حوزه تنظیم بازار شده و از این پس بازار را زیر ذره بین خود قرار خواهد داد به شکلی که مردم آثار ملموس آن را به زودی احساس خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: به عرضه کنندگان کالا نیز هشدار می دهیم تا حتماً قیمت کالا را بر روی آن درج کنند چرا که عدم درج قیمت به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست.

فروش مرغ بالاتر از ۱۲۹۰۰ تومان تخلف است

میرآخورلو در خصوص قیمت مرغ نیز گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت مرغ برای مصرف کننده ۱۲۹۰۰ تومان در سراسر کشور است و هیچ واحد صنفی و فروشگاهی حق عرضه مرغ با قیمت بالاتر از ۱۲۹۰۰ تومان را ندارد و بر همین اساس نظارت بر بازار با جدیت صورت خواهد گرفت و از طریق سازمان های صنعت معدن و تجارت استان ها موضوع پیگیری می شود.

معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه سامانه 124 نیز ظرف دو سال اخیر فعال نبوده و ارتباط مصرف‌کنندگان با آن برقرار نبوده است، خاطرنشان کرد: ۴ اولویت دیگر بازرسی در هفته جاری مرتبط با شکر، برنج، روغن موتور و لاستیک است و همه استان ها در این رابطه مکلف به تشدید بازرسی ها در این ۵ اولویت هستند ضمن اینکه توصیه می کنیم مصرف کنندگان نیز تخلفات را حتماً گزارش داده و در سامانه www.124.ir ثبت کنند.

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات